pixel
 width=
l

Меню
Информация
За нас
Проекти
Фондове
Колекции
Музейни експозиции
  РИМ Кюстендил
  Културни маршрути
  Временни изложби
  Събития
  Музеен кът за деца и възрастни
    Работно време
    Входни такси
    Контакти
    Музейна работилница за деца
Кюстендил и Кюстендилски край
Полезни връзки
Контакти
Календар
FAQ
Форум




Recallproject
.



„Евровизия. Музеите представят Европа”
.



:: F-M.U.S.EU.M ::
.



Museum Communicator
.



:: Времето ::
.
Кюстендил



Музеен кът за деца и възрастни
.




Музеен кът за деца и възрастни



Специализираните експозиции за деца са съвременен метод за работа с млада публика в музеите, прилаган в САЩ и Западна Европа. Музейният кът в РИМ – Кюстендил е разработен с подкрепата на американски специалисти и прилага съвременни практики за обучение чрез действие. Той e привлекателен и за родителите, които ще открият едно различно лице на музеите, пълноценен начин за прекарване на свободното време заедно със своите деца и нови възможности за тяхното образование и развлечение.



Музейният кът за деца и възрастни на Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов” е разположен в изложбена зала „Асклепий“ и е подготвен за деца между 3 и 12 години. Негова основна тема е начина на живот на хората в древността, а целта му е да провокира любопитството на децата към историята на земите, където днес е разположен град Кюстендил. Специално разработените игри канят малките посетители да поиграят, както децата, които някога са живели тук, да подготвят масата за вечеря на едно семейство, живяло преди 5000 години, да подредят неговия дом и да изпробват костюми от различни периоди.



Създателите на музейния кът от Департамент Археология в Нов български университет и Регионален исторически музей – Кюстендил се стремят да насърчат и творческия дух на децата и да поощрят техния стремеж към новото и непознатото.




Музейният кът включва и обособена външна част, която ще работи сезонно между април и октомври. Специално разработена книжка „Кюстендил за деца“ ще представя останалите обекти, част от работата на музея, и ще има за цел да увлече децата в изследване забележителностите на Кюстендил и разбиране на техните тайни.




Игрите и оформлението на Музейния кът за деца и възрастни са разработени в рамките на проект „Оптимизиране работата на българските музеи с деца и млади хора“, финансиран от фондация „Америка за България“.




Максималният капацитет на детския кът е 15 деца.


Цената на билет за едно дете е 2,00 лв.


Безплатен ден за посещение няма.



Работно време:
лятно часово време: понеделник-неделя 9.30ч.-12.00 ч. / 12.30ч.-18.00ч.
зимно часово време: понеделник-неделя 9.30ч.-12.00 ч. / 12.30ч.-17.00ч.


За контакти, допълнителна информация и записвания:


Валентин Дебочички, Директор РИМ – Кюстендил – 0895541399


Мирослава Таскова, РИМ – Кюстендил – 0895541369























Назад Горе

 



spacer
pixel

© Регионален исторически Музей "Акад. Йордан Иванов", Кюстендил - 2004-2007