pixel
 width=
l

Меню
Информация
За нас
Проекти
Фондове
Колекции
Музейни експозиции
Кюстендил и Кюстендилски край
Контакти
Календар
FAQ
Recallproject
.„Евровизия. Музеите представят Европа”
.:: F-M.U.S.EU.M ::
.Museum Communicator
.:: Времето ::
.
КюстендилТридневен семинар – Кюстендил, 16-18 юни 2009 г.
Send this story to a friend |  Printable Version
.
НовиниОт 16 до 18 юни 2009 г. Регионален исторически музей – Кюстендил бе домакин на тридневен семинар по проблеми касаещи развитието на културния туризъм в трансграничния регион с Република Македония, определянето на трансгранични културно-туристически маршрути и нуждите от допълнителни инвестиции в туристическия сектор.
Семинарът е част от проекта на музея по Програма „Добросъседство” Грант схема Устойчиво развитие България – Р Македония 2005 „Подобряване на туристическата инфраструктура в Кюстендилска област за устойчиво трансгранично развитие” BG 2005/017-456.01-11.
От Република Македония на семинара присъстваха общински съветници от Община Щип, трансграничен партньор по проекта и директора на Щипския исторически музей Зоран Читкушев, които презентираха региона на град Щип в исторически и икономически аспект. От Кюстендил и региона участие взеха представители на Община Кюстендил и Областна администрация – Кюстендил, също партньори по проекта, Община Невестино, културни институции от града, туристическа агенция „Зори”, Сдружение „Съвет по туризъм”, гр. Кюстендил, „Специализирана болница за рехабилитация – Кюстендил” ЕАД, Национално сдружение на малкия и среден бизнес и др.
Назад Горе

Към "Програма"spacer
pixel

© Регионален исторически Музей "Акад. Йордан Иванов", Кюстендил - 2004-2007