Тридневен семинар – Кюстендил, 16-18 юни 2009 г.
Дата: 2009-06-24 08:51:56


От 16 до 18 юни 2009 г. Регионален исторически музей – Кюстендил бе домакин на тридневен семинар по проблеми касаещи развитието на културния туризъм в трансграничния регион с Република Македония, определянето на трансгранични културно-туристически маршрути и нуждите от допълнителни инвестиции в туристическия сектор.
Семинарът е част от проекта на музея по Програма „Добросъседство” Грант схема Устойчиво развитие България – Р Македония 2005 „Подобряване на туристическата инфраструктура в Кюстендилска област за устойчиво трансгранично развитие” BG 2005/017-456.01-11.
От Република Македония на семинара присъстваха общински съветници от Община Щип, трансграничен партньор по проекта и директора на Щипския исторически музей Зоран Читкушев, които презентираха региона на град Щип в исторически и икономически аспект. От Кюстендил и региона участие взеха представители на Община Кюстендил и Областна администрация – Кюстендил, също партньори по проекта, Община Невестино, културни институции от града, туристическа агенция „Зори”, Сдружение „Съвет по туризъм”, гр. Кюстендил, „Специализирана болница за рехабилитация – Кюстендил” ЕАД, Национално сдружение на малкия и среден бизнес и др.Назад Горе

Към "Програма"Източник: Регионален исторически музей - Кюстендил
http://www.kyustendilmuseum.primasoft.bg/bg